Istockphoto image of a farm, barn

Учителката ги однела децата на настава во природа на некоја селска фарма. Утредента ги прашува на школскиот час:
– Сега да видеме какви звуци слушнавте на фармата. Ајде Перо!
Перо: – Мууу…
– Браво Перо. Некој друг звук? Ајде Тоше!
Тошо: – Беее…
– Браво Тоше. Нешто друго? Ајде Ѓоко!
Ѓоко: – Симни се од тракторо говедо!


Прочитано 1786 пати