futura3

Тим од 100 научници, меѓу кои и архитекти, се зазеле со тешката задача да предвидат како ќе живеат луѓето на земјата во 2116 година. Нивните претпоставки звучат како фантастичен роман.

 

Според експертите во иднина, благодарение на дронове, сите згради ќе можат да бидат преместени, што значи дека човек ќе може да го земе на одмор и целиот свој дом.

 

Заборавете на Малдивите и Бали, егзотичните дестинации веќе ќе бидат надвор од нашата планета. Според експертите по 100 години колонизацијата на Месечината и Марс ќе биде факт и патнички авиони ќе вршат летови токму до овие дестинации.

 

futura2

 

Во тоа време луѓето ќе живеат во облакодери, но вкопани во земјата, до 25 ката надолу. Љубопитните локации за живеење сепак не завршуваат тука. Ќе бидат создадени и т.н. “балони” градови под вода …

futura1


Прочитано 233 пати