nusa5

Ако сонувате за тропски остров од родот на Хаваите, Бали или Тахити, треба да знаете дека едно скриено катче на планетата не им отстапува по ништо, туку напротив, може е поубаво од нив. Се работи за Нуса Лембонган каде што сонцето милува неверојатни песочни плажи и зачудувачка тропска природа.

Нуса Лембонган е со површина од 7.7 квадратни километри и се наоѓа на југоисток од Бали. Островот е мал, тивок и со население од само 5.000 лица.


Прочитано 202 пати