seksbiro

Во светот има чудни и неприфатливи за нас обичаи поврзани со љубовта и сексуалниот живот.

Еве некои од нив, кои директно ја шокираат западната цивилизација:

Секс колибка за 15-годишната ќерка

Во Камбоџа има племе што се нарекува креунг. Кога девојките наполнат 15 години, родителите ги праќаат да бараат момчиња. И тоа се прави на премногу необичен начин. Главата на семејството своерачно прави мала бамбус колибка за ќерката, каде што таа може да ги води момчињата и да има секс со нив.

Братски

Во Непал цвета полиандријата – ретка форма на полигамија, при што жената има неколку бракови со неколку мажи. При тоа правилото е жените да се мажат за неколку родни браќа. Ова им овозможува да не се дели земјата и стопанството меѓу мажите, што е многу погодно за нивните родители и профитабилно од економска гледна точка. Покрај тоа неколку мажи подобро се грижат и го обезбедуваат семејството.

Ноќ за неверство

Седум пати во годината Индонезијците го слават “Пон”. Ова се случува на светата планина на островот Јава. За да постигнат среќа и да се стекнат со богатство, учесниците во сексот не се со свои мажи и жени, туку со целосно туѓи.

Женски егзибиционизам

На островот Бугенвил срамот воопшто не е познат. Тие го демонстрираат својот интерес кон мажите, како се соблекуваат. Според локалните обичаи овој гест е сигнал до избраникот дека жената сака да воспостави со него “посебни односи”.

Првата учителка

Кога момчињата на островот Мангаиа достигнат 13-годишна возраст, тие почнуваат да бараат секс учителка меѓу зрелите жени. Избраниците го обучуваат младиот како во иднина да ја задоволува жена си.

Секс со сведоци

Првата брачна ноќ на младоженците од колумбискиот град Кали задолжително треба да се води пред очите на мајката на младоженката. Според локалниот обичај на тој начин мајката ја игра улогата на официјален сведок за склучениот брак.

 


Прочитано 223 пати