Parachute
Мујо отишол на скокање со подобрани, но кога дошол неговиот ред, му рекол на капетанот:
– Капетане, јас не смеам.
– Зошто?
– Па тетка ми синоќа ми гледаше на кафе и ми кажа дека пaдобранот нема да ми се отвори.
– Па, Глупости! Еве, ќе си ги замениме подобраните.
И така тие си ги замениле подобраните. Мујо скокнал, ја повлекол рачката и подобранот се отворил. Во тој момент крај него пролетал капетанот и се слушнало викање:
– Мујооооо, да ти ја е*аммммм теткаааа тииии…

Од: Н. Н.


Прочитано 3481 пати