На видеото во кое плачат 14 милиони луѓе во светот, е запишано едно девојче на 29 години, кое за прв пат во својот живот си го слуша својот глас, благодарение на новата генерација импланти за глуви, соопштува шпанскиот весник ABC.

Нејзиното име е Сара Шерман, а ова видео стана едно од најтрогателните, во кое се гледа среќата што ја доживува Сара.
“Тукушто го слушнав гласот”, вели Сара низ солзи.

Имплантот се врзува преку мал рез под кожата зад увото и претставува звучен процесор, кој се става зад увото под скалпот.


Прочитано 10977 пати