baba vanga

Пред да го напушти овој свет, пророчицата баба Ванѓа предвиде дека “Крајот на цивилизацијата” не мора да значи пропаст на современото човештво.

 

Додека беше жива Ванѓа тврдеше категорично дека Земјата ќе продолжи со своето постоење до 5126 година.
Сигурно на претскажувањата на пророчицата можеме да веруваме многу повеќе отколку на новите предвудувачи кои постојано велеа дека крајот на светот ќе се случи во 2012 година.

 

Меѓутоа дека крајот на светот е далеку, во оваа година човештвото ќе биде исправена пред голем број искушенија.
Климата ќе се измени доста и ќе го следат цел куп природни катастрофи. Со секоја измината година тие ќе зачестуваат се повеќе и повеќе.

 

Најверојатно оваа година ќе биде од особено значење за луѓето погодени од рак, бидејќи конечно ќе биде измислен лек што ќе се бори со суптилната болест. Ова сугерира дека научниот напредок нема да запре.

 

Колку и чудно да ви се чини, Русија ќе одигра многу важна улога. На неа е подготвена посебна судбина. Токму таа ќе биде земјата која ќе го поведе светот по себе.

Верувате ли вие во ова?


Прочитано 100585 пати